Öğüt Bakliyat

Şehriyeli Bulgur Tarifi

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı Öğüt bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Öğüt Tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru bir kaç su durulayıp, suyunu süzün.
  2. Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
  3. Ardından salça, bulyon ve bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Sıcak su ve damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak, pilavımızı pişmeye alın.
  5. Suyunu çekip,  bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı demlenmeye alın.
  6. Arzu ederseniz bulyon yerine, et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
  7. Tel tel,  nefis şehriyeli bulgur pilavımız servise hazırdır.

Önemli Duyuru

Yasal Bilgilendirme


Şirketimiz AKYÜREK GIDA TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin, grup şirketlerimizin ve şirket yetkililerimizden Haluk Akyürek’in AKYÜREK TÜKETİM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA DAĞITIM VE TİCARET ANONİM ŞİRKET’i ve yetkilileri ile hiçbir ticari, organik, hukuki bağı bulunmamaktadır. Ticaret sicil gazetesi araştırması yapılarak ilgili firmayla bağımız olmadığının tespiti mümkün iken ismi geçen şirket adına, AKYÜREK A.Ş. adına, benzer unvanlar adına ve bu şirketlerin yetkilileri adına şirketimize gelinerek iş işleyişimizin bozulmasına sebebiyet verilmemesini, bahsi geçen şirketler ve yetkilileri hakkında şirketimize gelen/gelecek olan tüm varlık şirketleri hakkında yasal haklarımızı kullanacağımızı, maddi/manevi tazminat davası açacağımızı, TCK 123 uyarınca suç duyurusunda bulunacağımızı ilgililerine bildiririz.   

Bu kapanacak 0 saniye