Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı Öğüt bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon
- Öğüt Tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bulguru bir kaç su durulayıp, suyunu süzün.
- Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
- Ardından salça, bulyon ve bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Sıcak su ve damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak, pilavımızı pişmeye alın.
- Suyunu çekip, bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı demlenmeye alın.
- Arzu ederseniz bulyon yerine, et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Tel tel, nefis şehriyeli bulgur pilavımız servise hazırdır.